Menu
EUR
De lichtgewicht kano van Armerlite

De lichtgewicht kano van Armerlite

Door: Kanoshop Reacties: 0

Ik ben Kevin en ik ben opzoek gegaan naar wat de beste kano is, voor mij. Ik ben in mijn avontuur gestuit op de lichtgewicht Armerlite Brooks 15 & 16.

Voordelen van de Armerlite

Als aller eerste is de Armerlite een pareltje om te zien, daarnaast is alles wat ze zeggen over de Armerlite waar. De Armerlite is een thermo-composiet materiaal waarin glas- en polypropyleenvezels zijn verweven. De verschillende lagen materiaal worden met de hand in de juiste kanovorm gelegd en afgedekt met een vacuümkap. Bij verhitting smelt het polypropyleen, wat betekent dat de stof in een vacuüm poriënvrij wordt samengeperst. Na afkoeling is de duurzame en lichtgewicht hoes klaar. De sandwichvloer combineert een enorme stijfheid met extra drijfvermogen.

Mijn ervaring in de Armerlite.

De Armerlite heeft door dit geweldige materiaal een gewicht tussen de 25 en 28 kg wat echt onwijs licht is voor een Canadese kano. Ik heb hem in het water gelegd en toen ik ging zitten voelde ik gelijk de drang om te gaan peddelen. De Amerlite is een geweldige kano voor beginners, de stijfheid van de boot zorgt ervoor dat je heel stabiel en snel kan varen, de spitse voorkant en ook achterkant zorgen ervoor dat je door het water snijd en minder weerstand heb van golven, en uiteindelijk dus minder snel om gaat. Wat mij op viel toen ik ging varen in de Armerlite, is dat hij heel erg koersvast is en tegelijkertijd ook heel makkelijk kan draaien en heel wendbaar is voor een kano van 15ft en 16ft. De Armerlite 16 heeft de mogelijkheid om met 2 personen of 3 personen en heeft een gewichtscapaciteit van 450 kilo, waarin de Armerlite 15 met 1 persoon of met 2 personen gevaren kan worden en een gewichtscapaciteit heeft van 400 kg. 


Een kano of kajak?

Mijn voorkeur gaat uit naar de kano, ik voel mij altijd heel erg vrij, ongedwongen en lekker in een kano, waar ik in een kajak mijzelf opgesloten voel. Ook vind ik het heel fijn  om tochtjes te doen waarin ik alles kan meenemen wat ik wil, zo ga ik wel is met tochtjes naar de weerribben, waarin ik mijn vrouw en of vrienden mee kan nemen, mijn lieve hond, een Tentipi, een extra setje kleding, een extra peddel een heerlijke kachel voor de koude avonden, hout, een barbecue veel vlees en salades, en een lekker flesje rode wijn voor erbij. Dit als levensgenieter kan ik allemaal niet meenemen in een kajak en zou ik dus in een kajak niet zo snel doen. Belangrijk is altijd wel dat je de zware dingen altijd in het midden van de boot doet en meer voorin dan achterin. Zeker met harde wind is het fijn dat je boot niet gaat steigeren, want dan pak je veel meer wind en gaat je boot opzij.

Hoe snel kano je in de Armerlite?

De Armerlite gaat erg snel door het water heen en met weinig moeite vaar je al snel 10 tot 12 km per uur, het is natuurlijk verschillend als je met 1, 2 of 3 personen in de kano zit. Maar in mijn ervaring gaat het toch wel voornamelijk over de techniek die je beheerst.

Zo heb ik een keer de Veluwe rally gedaan wat dus 50km is! Hierin zat ik samen met een vriend in een kano en waren we hard aan het peddelen. Achter ons kwam een man in een solo aan met een cowboy hoed, wij wilde koste wat het kost voor hem blijven, na een klein half uurtje kwam hij ons voorbij hij glimlachte en zei:’’ Jullie zijn er bijna jongens, hou vol”

Dit was allemaal in de laatste 10km van onze race, dat betekend dat deze man deze snelheid al 40 km volhield, een snelheid die wij met zijn 2en niet konden bij benen.  Na dit te hebben gezien kwam ik erachter hoe belangrijk techniek is, en wat dat kan betekenen voor je snelheid en voor je uithoudingsvermogen, hoe beter de techniek hoe sneller en langer je het vol kan houden. 

Waar kan je kanoën in Nederland?

Ik dacht dat het wel mee viel hier in Nederland zeker als je overal met de auto heen gaat. Ik was al om met het kanoën maar waar moest ik nou eigenlijk heen? Ik stuit op een boek die ik tegen kwam bij De Kanoshop die heet Kano Paradijs Nederland. Wat een waanzinnig boek is dat 42 gebieden met kaartjes, routes en mooie verhalen over die gebieden. Er is een mooie diversiteit van kanoën in de grachten van Amsterdam tot kanoën in de weerribben. Er staan kaartjes waar je kan aanmeren aan restaurantjes waar je heerlijk kan eten. Ook zijn er bij de Kanoshop veel mensen die me heel veel kunnen vertellen over het varen in Nederland.

Wat kost een kano van Armerlite?

De kosten van de Armerlite 15 bedragen €2.449,- en de Armerlite 16 bedraagt €2.799,- Het is een investering, en als je er netjes mee omgaat hoef je hem maar 1 keer te doen. Dus mijn advies is DOEN! Je gaat er echt onwijs veel plezier van krijgen .

Dus wil je een kano kopen? Koop de Armerlite!

Eindwoord
Ik hoop dat je hebt genoten van mijn blog over kanoën en de Armerlite. Ik geef hier antwoord op heel veel vragen betreft de Armerlite maar ook het kanoën algemeen, en tot de volgende keer!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!